Минулої весни придбав собі Мотоблок консольный Eurosystems RTT-2. Хороша італійська річ. Для моїх 10 соток біля будинку цілком вистачає. Але... так як в мене є постійне бажання щось покращувати - вирішив зробити можливим привід мотоблока від трифазного електродвигуна. Метою такої доробки було здешевлення затрат на обробку ділянки. Математика каже, що так в 4 рази дешевше. Електродвигун 3,2кВт, чотирьохжильний кабель живлення та магнітні пускачі мав. Зробив додаткове кріплення для електродвигуна і на роботі мені виточили два шківа під пас профілю А. Ще одною перевагою такої переробки є в рази менший шум при обробці ділянки. Якихось незручностей через привязку до кабелю я не відчув, єдине що потрібно - слідкувати, щоб кабель не попав під фрезу. Реверс також працює. За потреби за фрезою чіпляю плужок, і за один прохід виконується дві операції - вспушена земля і рядок. Фото оригінального і переробленого. Для того, щоб замінити бензиновий двигун на електричний потрібно 30-40хв.
Порада не забудьте про УЗО, ще можна придбати чи намотати трансфоматор для розвязки по фазі, правда це більша проблема.
Про це звичайно подбав. Ви ще не бачили мій дровокол з ел.двигуном на 4кВт. тачка колотих дров з "вершком" за 2 хв виходить. Маю ще багато різних саморобок.
Це мій. Зробив по аналогії побаченого на просторах YouTube. І мої колектори на задньому плані --- Добавлено, 23 окт 2017 --- Віброжабу на 220 також давати?